Foto's Harry Kruiper

HARDENBERG - Natuurlijk moest de feestelijke tocht voor al die mensen met een beperking gewoon doorgaan. Ze keken er al zo lang naar uit. Precies om 10 uur stopte de zware regenbui en hadden de vier boten een kwartier de tijd om volgens schema af te gaan varen. 

De feestelijke optocht te water, voor mensen met een beperking en hun mantelzorgers/begeleiders, die van de haven van Hardenberg over de Overijsselse Vecht naar de Zwieseborg heen en terug kon gaan beginnen. Het was de derde editie waarvan de organisatie berustte op de Gramsbergers Emile Baveld en Ronald Belser.  Naast de Vechtezomp Grammesberghe waren ook de andere twee nagemaakte oude beurtschepen uit Ommen en Dalfsen van de partij. Wethouders uit de drie gemeenten, Alwin Mussche, Alice van den Nieuwboer en Jan Uitslag, waren ook aanwezig. De derde editie van de G-parade voer van de kade weg terwijl Zanger Hans direct al de stemming er in bracht met zijn gezellige songs. 

Tijdens de G-parade konden de ca. 70 deelnemers en hun begeleiders naast de muziek ook genieten van het uitzicht over de Vecht. De boottocht voerde hen vanuit Hardenberg over de Vecht naar de Zwieseborg en eindigt ook weer in de haven van Hardenberg. Zoals bekend is de watersportvereniging in Hardenberg ook druk bezig met het maken van een vierde vechtzomp.  Voor de G-parade stellen een aantal organisaties hun boten beschikbaar. Het gaat hier onder andere om de drie zompen en de Havenvereniging Coevorden met een aak. Daarnaast waren er veel vrijwilligers en begeleiders van de doelgroep die dit evenement mogelijk maakten. Onder hen ook een EHBO team en hulpverleners die in geval van nood te water kunnen gaan.

  • Bron: Tekst en Foto's: Harry Kruiper