DEDEMSVAART - De gemeente Hardenberg organiseerde samen met de tuinen van Mien Ruys en Natuuractiviteitencentrum De Koppel zaterdag 15 juni een inspiratiedag in het kader van de campagne Hardenberg kleurt groen. De Tuinen van Mien Ruys waren gratis toegankelijk voor inwoners van Hardenberg. Ongeveer 200 bezoekers lieten zich inspireren en kregen ideeën voor het vergroenen van hun eigen tuin of terrein.

In de boerenschuur vonden bezoekers informatie over het aanleggen van een tuintje, tips voor groene projecten en de subsidiemogelijkheden die er zijn. De Tuinen van Mien Ruys vormden het ideale decor met diverse voorbeeldaanleg, waar bezoekers ideeën konden opdoen voor hun eigen tuin.

Groene subsidie voor een klimaatbestendige tuin

De gemeente Hardenberg wil haar inwoners stimuleren om hun tuin of terrein klimaatbestendig te maken. De campagne Hardenberg kleurt groen en de bijbehorende groene subsidie maken dat laagdrempeliger. Met deze subsidie kunnen inwoners bijvoorbeeld geld terugkrijgen voor de aanleg van een tuintje, het planten van bomen, het plaatsen van een regenton of het vervangen van tegels door groen.

Organisatie tevreden

De organisatie kijkt tevreden terug op de inspiratiedag ondanks de plensbuien en de matige opkomst. Het is duidelijk dat er interesse is in het vergroenen van tuinen en terreinen in Hardenberg. Ze hopen dat deze dag mensen heeft geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met het vergroenen van hun omgeving.

Meer informatie

Meer informatie over de campagne Hardenberg kleurt groen en de groene subsidie is te vinden op de website van de gemeente Hardenberg: https://www.hardenberg.nl/kleurtgroen/groene-subsidie.   Foto's: Vechtdal/Media

p1080754p1080759

p1080771p1080773p1080761p1080764p1080765