DEDEMSVAART - Oegema Logistics wil aan de Pascalstraat 32 in Dedemsvaart, in samenwerking met ProWind twee windmolens plaatsen op en nabij het bedrijfsterrein. Volgens het bedrijf kan hiermee jaarlijks voldoende energie opgewekt worden voor het laden van elektrische vrachtwagens en blijft er groene stroom over voor andere bedrijven op het bedrijventerrein Rollepaal.

Als reactie op de plannen hebben bezorgde inwoners rondom Oegema Logistics in Dedemsvaart woensdag 12 juni een online petitie gestart tegen het plaatsen van de windmolens. Deze petitie is inmiddels al meer dan 320 keer ondertekend. De windmolens zullen op 400 meter afstand van een woonbestemming geplaatst worden zeggen ze. De initiatiefnemers wijzen erop dat steeds meer onderzoeken aantonen dat wonen dicht bij windmolens schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Hun belangrijkste bezwaren zijn;Oegema Logistics wil twee windmolens plaatsen nabij onze woningen. Windmolens veroorzaken dag en nacht geluidsoverlast. Bij laagstaande zon (oktober tot april) geven windmolens slagschaduw. Slagschaduw en geluidsoverlast zijn slecht voor de gezondheid en kunnen zorgen voor slapeloze nachten, psychoses en tinnitus. Huizen dalen in waarde.De leefbaarheid neemt af en de natuur ondervindt schade.

In de petitie vragen de bewoners en anderen om: Stop met het ontwikkelen van plannen om windmolens te plaatsen nabij onze woningen in Dedemsvaart. Bescherm onze rust en leefbaarheid. Bescherm burgers in plaats van bedrijven te helpen aan extra winst. Op woensdag 26 juni is er een informatiebijeenkomst over windenergie en de plannen, om 15:00 en 18:00 uur in het bedrijf voor omwonenden en belangstellenden.Foto: Vechtdal/Media

thumbnail p1080214