OMMEN - Over een kleine twee weken start Henk Meppelink, een 62-jarige enthousiaste ultraloper, met zijn missie: 200 kilometer hardlopen op 21 en 22 juni van de bron van de Vecht in Duitsland tot aan de monding bij Zwolle. Henk heeft er na zijn vele trainingskilometers (en herstelmomenten) echt zin in en is er ook helemaal klaar voor! Hij heeft al ruim 130 (ultra-)marathons en meerdere hardlooptochten voor goede doelen gelopen en gaat met deze tocht zijn ambitie om ooit eens een 24-uursloop te lopen, middels een doneeractie voor het Vechtgenotenhuis waarmaken. Het Vechtgenotenhuis, centrum voor leven met en na kanker, gelegen in de bosrijke omgeving van Landgoed Stekkenkamp.

Organisatiecomité

Rondom Henk is een organisatiecomité samengesteld dat hem ondersteunt op zijn weg naar 21 en 22 juni. Bé en Bernd zorgen voor fysieke ondersteuning onderweg en maken foto’s en filmpjes. Ze gaan hem volgen met een camperbusje waarin hij af en toe een moment rust kan pakken.

Vanuit het Vechtgenotenhuis denken Willem, Theo, Antje, Irma en Tiny mee in de communicatie en helpen met het opzetten van acties rondom 21 en 22 juni. Ralto Events (www.raltoevents.nl) ondersteunt het slotevenement ‘Following the River’ Experience op donderdag 4 juli met beeld en geluid. Je bent van harte welkom in het Vechtgenotenhuis om 19.00 uur om deze reis samen met Henk en de mensen om hem heen opnieuw te beleven.

Acties

Samen met Henk heeft het comité met veel enthousiasme afgelopen april het startschot gegeven en is de doneeractie inmiddels breed bekend gemaakt.Met als resultaat dat er nu supermooie evenementen op touw zijn gezet door CBS De Kardoen Ommen en powerwalkgroep Beerze Bulten.Ook staan er activiteiten op het programma voor 21, 22 en 26 juni, waar je tegen een kleine donatie aan mee kan doen. Alles ter ondersteuning van Henk.

'Met z'n allen in beweging' is het credo voor deze evenementen:

Vrijdagavond 21 juni Gramsbergen: een loopevenement. Je kan hardlopen, powerwalken of wandelen, aan jou de keuze! De afstand is 8 km. Inschrijfgeld 5 euro, start om 19.00 uur, parkeerplaats de Binder/zwembad. Opgave hiervoor is niet nodig.

Zaterdagmorgen 22 juni, Gramsbergen in Beweging: o.l.v. Monique Ballast start je de ochtend met bewegingsactiviteiten op je eigen niveau. Inschrijfgeld 10 euro (incl. ontbijt), start 07.00 uur bij Nieuwe Haven aan de Vecht. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdagmorgen 22 juni, Mariënberg: loopgroep Mariënberg organiseert een gezellige en leuke duurloop langs de Vecht. Deelname met vrijwillige bijdrage, start 09.00 uur vanaf camping de Pallegarste. Er wordt afgesloten met koffie en appeltaart.

Zaterdagmorgen 22 juni, Ommen: wandelexcursie.

Twee uurtjes wandelen (of Nordic Walken) onder begeleiding van een ervaren gids, die zal vertellen over de geschiedenis van Kamp Erika en de Sterkampen van Krishnamurti. We hopen rondom die tijd Henk te kunnen aanmoedigen richting zijn eindpunt in Zwolle.

Inschrijfgeld 7,50 euro (incl. eenvoudige lunch), start 09.30 uur bij het Vechtgenotenhuis in Ommen. Aanmelden vóór 19 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op zaterdagmorgen spontaan aansluiten kan altijd!

Woensdag 26 juni, Hardenberg: Spurt88 organiseert de jaarlijkse Zonnewende-loop, een ludieke, gezellige fiets-looptraining over circa 21 km. Samen met één of twee sportievelingen volbreng je deze route, waarbij de één rent en de andere partij fietst. Tijdens de route mag je ook wisselen. Een vrijwillige bijdrage is welkom! Zie voor meer informatie de website van Spurt88, Zonnewendeloop.

Meer actuele informatie en de route met verwachte doorkomsttijden vind je op de website van het Vechtgenotenhuis: www.vechtgenoten.nl onder de 'Following the River' pagina, en op de persoonlijke actiepagina van Henk Meppelink op acties.kwf.nl (waar ook via een ‘Doneer’-knop kan worden gesteund).

Alles is te volgen op de Facebookpagina op 21 en 22 juni, er worden regelmatig filmpjes en updates geplaatst.

organisatiecomite following the river 1

v.l.n.r: Bé Snijders, Irma Veneman, Willem Roerdink, Theo van den Bergh, Tiny Timmer en Bernd Edelijn, met in het midden Henk Meppelink. Op de foto missen Ronald van Tol en Antje de Groot