'Barre tocht' voor alles wat rijdt en rolt

 

VECHTDAL/VARSEN - Vandaag was het de derde editie van de 'barre tocht'. Ruim 30 motoren, solexen, brommers, een fatbike en zelfs een racefiets waren van de partij. De rit voer door ons mooie Vechtdal. De motoren reden de lange route. De rest reed de kortere route. De 'brommergroep' nam elke hindernis onderweg mee. Uitgestippelde routes met kunststof platte paaltjes op de weg werden vakkundig als slalom gereden. Een rotonde werd even in beslag genomen door de oldtimers, die een ererondje maakten alvorens werkelijk af te slaan. Dat toverde bij menig wachtende autobestuurder een glimlach op het gezicht.

Lemelerberg

Vlak voor de voet van de Lemelerberg hield de kopman even stil en deelde mee dat er gekozen kon worden voor de vlakke of voor de bergroute. De brommers splitsten zich even af van de solexen. Ook de stoere fietster sloot zich bij de brommers aan. In een wervelende rit naar boven en weer naar beneden vond de groep elkaar terug en vervolgde de route naar het trekkermuseum van Lenthe in Varsen. Daar was iedereen welkom en kon in het zonnetje genieten van een lunch.

Bezemwagen

Nagenoeg alle voertuigen waren behoorlijk op leeftijd. Het risico dat er een verstopte carburateur, een geknapte kabel of een vastloper zich aandiende was aanzienlijk aanwezig. Een bezemwagen is dan ook een must als je met zoveel oude voertuigen tegelijk de weg op gaat. Vanmiddag heeft de bezemwagen gezellig meegereden met de rest. Alle 'oude meuk' bleek intact. Toch moest de wagen op het eind van de rit ingezet worden. Het feit dat het enige electrische voertuig (de fatbike) het moest opgeven en in de bezemwagen werd gezet, heeft voor nogal wat hilariteit gezorgd. De bestuurder wilde dan ook liever niet met zijn gezicht op de foto...

20240609_133927.jpg

 

ml.png

  • Bron: Naomi Wichink