Dedemsvaart - Afgelopen zaterdag bood de Baalderborg Groep het publiek een kijkje in haar zorgcentra, waaronder van Dedem Marke in Dedemsvaart, en andere locaties in Slagharen en Bergentheim. Bezoekers kregen de kans om achter de schermen te kijken met rondleidingen door de keuken, linnenkamer en andere afdelingen van het zorgcomplex. De bezoekers en bewoners werden getrakteerd met vrolijke orgelklanken bij aankomst.

De open dag trok geïnteresseerden die meer wilden weten over de verschillende mogelijkheden voor zorg en ondersteuning bij het ouder worden. Zorgcentrum van Dedem Marke staat al jarenlang bekend om haar gespecialiseerde zorg voor dementerende ouderen. Voor veel bezoekers was dit de eerste kennismaking met de wijksteunpunten bij de zorglocaties, toegankelijke ontmoetingsplekken voor buurtbewoners.In Dedemsvaart maakten veel bezoekers gebruik van de gastvrijheid van enkele bewoners, die hun ruime appartementen openstelden voor bezichtiging.

De Baalderborg Groep verhuurt aanleunwoningen voor 55-plussers, variërend van appartementen zonder zorg tot appartementen met zorgindicatie, waarbij het zorgteam altijd binnen handbereik is.Op de vraag waarom de open dag werd georganiseerd, antwoordde teamleider Rianne Geijtenbeek: "Wij willen graag informatie delen met de buurt en anderen over wat wij doen en wat wij kunnen betekenen, zoals over wonen, zorg en welzijn, en tafeltje-dek-je. Het aantrekken van nieuwe medewerkers en vrijwilligers is daar ook een onderdeel van." Verder is de cliëntenraad dringend op zoek naar nieuwe leden, meer informatie is te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

p1080693p1080683p1080695p1080696