BALKBRUG - Onder prachtige weersomstandigheden vond zaterdag de derde editie van de Reestmarkt plaats rondom het monumentaal kerkje in Oud Avereest. Deze markt staat bekend om de perfecte samenkomst van cultuur en natuur, een principe waar de Reestkerk voor staat met haar leus: "waar cultuur en natuur samen stromen."

De kunstmarkt was een belangrijk onderdeel van het evenement, met regionale kunstenaars die hun schilderijen, beeldhouwwerken, glaskunst en aardewerk tentoonstelden. Bezoekers konden de kunstenaars niet alleen ontmoeten, maar ook zien hoe ze op dat moment nieuw werk creëerden.Naast kunst waren er tal van kramen met culinaire streekproducten, die de smaakpapillen van de bezoekers prikkelden. Verder waren er kramen met handgemaakte sieraden, tassen en woonaccessoires, waardoor er voor ieder wat wils was.In de kerk zorgden muzikanten voor een gevarieerd muzikaal programma.

Jong talent bracht een breed scala aan muziekgenres ten gehore, van pop tot klassiek, wat de sfeer in en rondom de kerk compleet maakte.Voor zowel jong als oud waren er diverse activiteiten en workshops. Zo konden bezoekers onder andere schilderen, papier scheppen, drukken, werken met natuurlijke materialen, en zich laten schminken. Dit zorgde voor een levendige en creatieve sfeer, waarin iedereen iets nieuws kon ontdekken en beleven.

De dag begon met een wandeltocht vanaf de Wheem door het Reestdal, georganiseerd door Landschap Overijssel. Deze wandeling met gids bood een prachtige gelegenheid om de natuurlijke schoonheid van het Reestdal te verkennen.De Reestmarkt bood een afwisselende en gezellige dag met live muziek in een prachtige omgeving, wat het tot een geslaagd evenement maakte voor alle bezoekers. Voorzitter Gerard van de Holst van de Reestkerk en de vrijwilligers samen met alle deelnemers kijken tevreden terug op een succesvol evenement. Foto's: Vechtdal/Media

p1080726p1080710p1080713p1080717p1080724p1080728