Foto: JTS Fotografie

NIEUWLEUSEN - Na twee IDC races in april en één in mei zou juni een maand zijn zonder race voor START-racing rijder Julian van Kalkeren. Om het maandelijkse ritme er toch in te houden heeft het team in overleg met de coureur besloten om deel te nemen aan de 7 hours van Assen op zaterdag 15 juni.

Zeven uur ronden rijden op zo'n motor is natuurlijk wel wat veel voor de jonge coureur vandaar dat er twee rijders bijgehaald zijn die samen met van Kalkeren zeven uren gaan rijden op het TT-circuit.  De rijders gaan om en om de baan op, op hun eigen motor, om een shift te rijden. 

Julian rijdt de 7Hrs of Assen samen met Tommie van Amen die uitkomt in de IDC Pro Class 1000 en in die klasse na drie wedstrijden aan de leiding gaat. Het team wordt compleet gemaakt door Luciano van Dam die in de IDC Proclass 600 rijdt.

Samen hopen deze rijders er met de hele crew een mooie zaterdag van te maken.

Voor Julian is het zaak om vooral ervaring op te doen en het TT-circuit nog beter te leren kennen, om deze kennis weer te kunnen gebruiken in de rest van het seizoen.

Publiek kan 15 juni zeven uren gratis genieten van een motorrace met ruim 30 rijders op de baan. Tussen 10.00 en 11.00 uur is de kwalificatie gevolgd door de warm-up ronde om 11.23 uur. Exact om half twaalf klinkt het startschot voor de Le Mans start van de 7hrs of Assen. Deze start is altijd erg spectaculair. De rijders staan aan de ene kant van de baan en de motor staat aan de overkant, na het startschot snellen de coureurs naar hun motorfiets om die te starten en zeven uren lang te gaan racen. Vanaf 18.30 uur wordt de zwart-wit geblokte finishvlag gezwaaid.

  • Bron: Evert Jan Pasman