REGIO - Mode- en schoenenketen Bristol met winkels in Dedemsvaart, Hoogeveen, Zwolle en Raalte, begon donderdag met een grote uitverkoop in Nederland en België, zo meldt moederbedrijf Euro Shoe. Vorige week vroeg Euro Shoe uitstel van betaling aan in België. Met deze uitverkoop hoopt het bedrijf "de continuïteit van de organisatie te garanderen". Vanaf donderdag krijgen klanten in alle Bristol-winkels en online kortingen van 30% tot 50% op een groot deel van de collectie. Ook al afgeprijsde artikelen worden verder afgeprijsd.

De wekelijkse kortingen zullen blijven komen. Euro Shoe heeft te maken met de nasleep van de coronacrisis en een dalende koopkracht, wat resulteerde in een scherpe omzetdaling in de tweede helft van vorig jaar. "Eigenlijk zijn we na de covidpandemie nooit meer uit de crisis geraakt", zegt topvrouw Elise Vanaudenhove tegen het ANP.

Afgelopen vrijdag vroeg het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie aan om zoveel mogelijk banen bij Bristol te redden. Ook geeft de tijdelijke opschorting van betalingen aan externe partijen het bedrijf tijd om medewerkers te begeleiden naar nieuw werk. De bedrijfsactiviteiten en loonbetalingen gaan in deze periode gewoon door. In België worden naar verwachting 170 medewerkers en een honderdtal zelfstandige ondernemers getroffen. Bristol heeft daar 117 winkels. De ongeveer tachtig Nederlandse vestigingen vallen niet onder de reorganisatieaanvraag, maar ook voor deze activiteiten zoekt Euro Shoe een nieuwe eigenaar. Foto's: Vechtdal/Media

p1080675p1080677