42e Tronktoernooi voor Murph Challenge van Roel Gaasbeek

OMMEN – Nog even en de Paardeweide staat weer in het teken van het jaarlijkse Tronktoernooi. Het voetbaltoernooi waar Ommense horecateams het een weekend tegen elkaar op nemen. 5 en 6 juli is iedereen welkom, voor een gezellig weekend in het teken van voetbal. Met een goed doel in het achterhoofd.

Net als ieder jaar staat het Tronktoernooi in het teken van een lokaal goed doel. Door de horecateams wordt er gestreden voor de eer, maar ook draagt iedereen zijn steentje bij voor een grote opbrengst. Dit jaar kiest de organisatie voor de Murph Challenge van Roel Gaasbeek (80). Hij verloor zijn 49-jarige zoon Martijn aan kanker. Nu zet hij zich in met een zware CrossFit-workout, waarbij hij zoveel mogelijk geld wil ophalen. Vanaf 1 mei werkt Roel zich in het zweet om donaties te verzamelen voor kankeronderzoek. Ook de Tronkorganisatie wil dit jaar graag een bijdrage leveren aan zijn goede doel.

Spannende ontknoping

In tegenstelling tot voorgaande jaren is het finalesysteem op de schop gegaan. Om de spanning langer in het toernooi te houden, kiest de organisatie dit jaar voor de klassieke kruisfinales. Zo is de nummer één in de poule niet meer standaard verzekerd van een plek in de finale. De nummer één uit poule A speelt tegen de nummer twee van poule B en andersom. In poule A strijden de teams Team Vijn, Charlie’s Pub, het Paviljoen en De Veghte om de bovenste plekken. In poule B doen de Tronk, de Herberg, de HMH en de Vriendenclub een gooi naar de eerste en tweede plek. Vrijdag 5 juli begint de eerste wedstrijd om 18:30 uur. Zaterdag 6 juli rolt de eerste bal om 09:30 uur.

Paardeweide open voor iedereen

Gedurende de vrijdagavond 5 juli en de gehele zaterdag op 6 juli zijn alle toeschouwers gratis welkom. Je ziet dit weekend wedstrijden van een hoog niveau op de Paardeweide, maar de organisatie doet er ook alles aan om de wedstrijden van het Europees Kampioenschap uit te zenden. De finale van het Tronktoernooi begint om 15:45 uur. Daarna is er ruimte voor een gezellige derde helft, waarbij de opbrengsten naar het goede doel gaan. De prijsuitreiking en de overhandiging van de cheque vinden rond 20:30 uur op het Kerkplein plaats.

 

  • Bron: Tronkorganisatie