DEDEMSVAART - Dinsdagavond ging om 18 uur onder droge en prima weersomstandigheden de 41e editie van de Avond4daagse van start in Dedemsvaart, met een indrukwekkende opkomst van meer dan duizend enthousiaste deelnemers. Op de parkeerplaats bij de Baron verzamelden zich wandelaars van zes basisscholen uit de Dedemsvaart: Regenboog, Kompas, de Eiber, de Ark, Groen en Kalkwieke.

Zij zullen de komende vier avonden routes van 5 en 10 kilometer afleggen in Dedemsvaart en omgeving.De eerste avond begon met een bijzondere route die de deelnemers door het bedrijf Duport leidde. Deze unieke ervaring werd door velen gewaardeerd en zorgde voor een inspirerende start van het evenement. Op woensdag staat een wandeling door het bedrijf Dina's Plus op het programma, en donderdag zullen de wandelaars een route volgen die hen door Van Dedem Marke voert. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan 30 vrijwilligers die het bestuur van Dedemsvaart Loopt ondersteunen.

Deze vrijwilligers vervullen uiteenlopende taken, van verkeersregelaars tot EHBO'ers, om ervoor te zorgen dat de Avond4daagse in goede banen wordt geleid en de veiligheid van alle deelnemers gewaarborgd is.De traditionele intocht van deze vierdaagse wandeltocht vindt plaats op vrijdagavond op het Korfbalterrein van Sportpark Boekweit. Hier zullen de deelnemers feestelijk onthaald worden en hun welverdiende medailles in ontvangst nemen. Met dit slotstuk komt er een einde aan een sportieve week vol wandelplezier en gemeenschapszin in Dedemsvaart. Foto's: Vechtdal/Media

p1080667

p1080655

p1080666

p1080646

p1080666