KIKA toernooi groot succes

NIEUWLEUSEN - De kop is mooier dan de aanleiding van het toernooi. Organisator van het toernooi Rik Sterken fietst zelf in juni de Giro di Kika in Italië om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KIKA. Onder het motto ‘laten we samen deze vreselijke ziekte bij kinderen de wereld uit trappen’ organiseerde hij een voetbaltoernooi. Rik op de fiets en de deelnemers van het toernooi op het veld. 

Vorige week stonden er ruim 70 jongens en meisjes van diverse basisscholen en 20 vrijwilligers klaar op sportpark Hulsterlanden. Dat is de thuisbasis van USV, die haar complex en materialen voor deze dag ter beschikking had gesteld. Het was van tevoren nog even spannend in welke vorm het toernooi zou gaan plaatsvinden, want de weergoden leken de organisatie niet gunstig gestemd. Maar er zou hoe dan ook gevoetbald worden. Diverse scenario’s lagen klaar om dit toernooi door te kunnen laten gaan.

De kinderen uit groep 4 en 5 speelden uiteindelijk overdekt op het kunstgras van het Henk Wink Court. De kinderen uit groep 6, 7 en 8 voetbalden buiten op het hoofdveld vlak voor de tribune, zodat de toeschouwers droog konden toekijken. De teams werden begeleid door leerlingen van Landstede en vrijwilligers van USV. Toen ook EHBO Nieuwleusen aanwezig was kon het toernooi beginnen. Er werd fanatiek gevoetbald en overal waren enthousiaste kinderen. In de pauze kregen de kinderen wat te drinken en lekkers aangeboden. De kinderen konden ook nog even op de foto met de mascotte van KIKA, de KIKA beer. Ook na de pauze werd er weer druk gevoetbald onder het toeziend oog van vele toeschouwers. Helaas voor de kinderen die buiten moesten voetballen ging het nog even flink regenen, maar daar leken de kinderen zich niet druk om te maken en er werd gedreven doorgevoetbald. Nadat elk team weer drie wedstrijden had gespeeld was het toernooi ten einde en was het tijd voor de prijsuitreiking.

Winnen of verliezen was vandaag niet belangrijk: elke deelnemer kreeg een medaille. Deze medailles waren belangeloos aangeboden. Nog even met z’n allen met de mascotte op de foto en iedereen kon tevreden huiswaarts keren. Men kijkt terug op een fijne, sportieve middag! Door het inschrijfgeld en de donaties is er maar liefst € 850,- opgehaald voor Giro di KIKA. Iedereen die gedoneerd heeft, bedankt! 

  • Bron: Rik Sterken KIKA