130 meldingen onbegrijpelijke zaken

DALFSEN - De campagne Huh? Wat bedoelt u? in de gemeente Dalfsen is vorige maand succesvol afgetrapt. Bij de Meldpunten voor Onbegrijpelijke Zaken in de kernen Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld werd door inwoners 126 keer melding gemaakt van verwarrende en onbegrijpelijke zaken. Lokale organisaties gaan met die meldingen aan de slag om hun communicatie en dienstverlening te verbeteren.

De meldingen hebben betrekking op allerlei organisaties: overheidsinstanties als de gemeente, Belastingdienst en het UWV, maar ook het ziekenhuis, de woningcorporatie en scholen zijn genoemd. De meeste meldingen gaan over (digitale) systemen en werkwijzen. Waar kan ik terecht en hoe werkt het? Er zijn klachten over moeilijk taalgebruik, maar vaker nog over onduidelijke procedures bij het invullen van zaken

Meldingen blijven welkom

Alle meldingen zijn verdeeld en naar de betreffende organisaties gestuurd voor afhandeling. Voor zover mogelijk, want sommige melders zijn anoniem gebleven. Maar ook nu blijven meldingen welkom. Daarvoor kunnen inwoners terecht bij de Infopunten in de Trefkoele+ (Dalfsen), De Spil (Nieuwleusen), De Mozaïek (Lemelerveld), het Anjerpunt (Hoonhorst) en De Wiekelaar (Oudleusen).

  • Bron: Gemeente Dalfsen