Maaike Pekkeriet

NIEUWLEUSEN – Maaike Pekkeriet, vertelt volks- en levensverhalen in de streektaal en komt wederom naar het VerhalenCaféNieuwleusen.

Pekkeriet komt op woensdagavond 31 januari vanaf 20.00 uur haar verhalen vertellen bij het VerhalenCaféNieuwleusen, locatie de Spil. Op deze avond neemt ze de bezoekers mee met warme winterverhalen met een knipoog naar de lente.

Zin om te luisteren naar verhalen in onvervalst dialect? Kom dan naar het VerhalenCafé voor een heerlijk avondje uit. Locatie; de Spil, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 en er is vooraf tijd voor koffie/thee.

Over Maaike Pekkeriet

Maaike Pekkeriet woont in Dalfsen en vertelde altijd al graag verhalen aan kinderen. Jaren geleden las ze in de krant over een workshop ‘verhalen vertellen’. Daar is ze naartoe gegaan en dat was het begin. Met veel tips en aanmoediging is Maaike doorgegaan met verhalen vertellen. Verhalenderwijs merkte ze dat vooral vertellen in de streektaal goed bij haar past. Dit doet ze al meer dan 10 jaar.  Ze vertelt het liefst in streektaal omdat ze dan met minder woorden meer kan zeggen en de fantasie van de luisteraars kan prikkelen.

  • Bron: Persbericht VerhalenCafé