© Getty Images/Fuse
© Getty Images/Fuse

Je gaat lege schappen zien bij de Albert Heijn. Dat zegt distributiecentrummedewerker Gerwin van der Sloot, die vandaag staakt voor een nieuwe cao. Hij staat 'met 60 á 80 collega's' bij de personeelsingang van het centrum in Zwolle, gehuld in FNV-hesjes.

"Er werken zo'n 300 mensen in dit distributiecentrum", zegt Van der Sloot. "We zijn vannacht met 30 mensen begonnen vanuit de nachtpost, toen waren het allemaal vaste medewerkers. Vanochtend, vanmiddag en vannacht verwachten we weer een grote groep."

'Directie zorgt goed voor zichzelf'

De staking loopt vooralsnog tot woensdag, maar Van der Sloot verwacht dat het zomaar langer kan duren. "Ik denk het wel, want de animo is in tien jaar nog niet zo groot geweest."

"Het is niet leuk voor de klanten, want ik denk dat de schappen tegen die tijd best leeg zijn. Maar we zitten in een periode waarin werkende mensen enorm inleveren. De directie zorgt goed voor zichzelf, dan mogen ze ook goed voor ons zorgen", zegt Van der Sloot.

Eisen

De FNV eist dat de salarissen in een jaar structureel omhooggaan met 14,3 procent, plus 100 euro bruto per maand. De vakbond wil ook dat de lonen voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels.

Er werken in totaal zo'n 6.000 mensen in de verschillende distributiecentra, van wie de helft uitzendkracht is.

Bron: RTV Oost