Begroting

De gemeente Ommen heeft in het jaar 2020 ongeveer 1,5 miljoen kunnen overhouden op haar begroting. Dit bedrag wordt aan de reserves toegevoegd. Door een zeer gunstige ontwikkeling van de verkoop van grond kon dit positieve resultaat mede worden gerealiseerd. De ruime reserve van ongeveer 15 miljoen is nodig omdat in de toekomst nog tegenvallers worden verwacht. Na de inhaalslag in de jeugdzorg verwacht wethouder Ko Scheele ook een vermindering van de bijdragen van het rijk in de komende jaren. Voor de herstructurering van de Chevalleraustraat en de aanpassingen in de woonwijken om sluipverkeer te voorkomen en de aansluiting op de N348 is voor 2021 een bedrag uitgetrokken van 600.000,-- euro.

Beweegpark Ommerkanaal

Op initiatief van de buurtvereniging Ommerkanaal komt bij het buurthuis een beweegpark. De gemeente Ommen heeft voor dat doel de nodige gelden beschikbaar gesteld. In de afgelopen periode zijn op deze manier verschillende burgerinitiatieven beloond. Zo wordt er in de Vinkenbuurt een toekomstvisie ontwikkeld en is de inrichting van de Ommermars van start gegaan om maar een paar te noemen. Wethouder Scheele hoopt dat er nog veel initiatieven zuullen volgen en dat ook die kunnn worden beloond.

Corona

Burgemeester Vroomen gaf aan dat het corona virus in de gemeente Ommen op zijn retour is. In de afgelopen dagen is er slechts één besmetting gemeld. Wel waarschuwde hij dat we er nog niet zijn. Daarom vond hij het prachtig om te zien dat het horeca personeel zich goed met de regels bezig hield op de terrassen. Controle op die regels wordt in deze tijd ook gedaan door de inspecteurs van de voedsel en waren autoriteit. Hoewel zijn niet kunnen bekeuren worden hun waarnemingen wel meegenomen bij de controle door de boa’s .