Tekst en foto's: Ronald Bakker

OMMEN - De volleybalsters van De Vrienden Volco hebben zich prima gerevancheerd voor de nederlaag een paar weken terug in Assen. Op een koude dinsdagavond ging Volco er in de Drentse hoofdstad genadeloos hard vanaf. De Volco dames hebben er nooit iets meer over gezegd of geschreven. Dit weekend was daar de return, of beter "Payback time op de mooiste dag van de week.

Vanaf de eerste opslag waren de bedoelingen van de ploeg van Erik Volkers duidelijk. De punten blijven in Ommen. Sudosa-Desto wilde wel, haalde veel van de vloer. Soms zelfs met wat kunt en vliegwerk. Maar de druk van Volco bleef onveranderd hoog. Doordat de verdedigingslijn van Volco prima werk verrichte kon spelverdeler Inge van Keulen ook nog eens doe wat ze het liefst doet. De bal in hoog tempo naar de aanvallers sturen. Voor deblokkering van Assen was dat teveel op deze zaterdag. Volco speelde frivool. Mooie ontspanning en bleef goed doorknokken. Ook na verlies in de tweede set hield het de rug recht en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Met de deze vier punten staat Volco zesde met 37 punten uit 14 wedstrijden.

Komende week staan er twee wedstrijden op de kalender. Donderdagavond gaat Volco op bezoek bij VC Grijpskerk, zaterdag gaat de reis naar Flash Veendam. Als technisch alles klopt zijn beide wedstrijden te volgen via een livestream op de facebookpagina van De Vrienden Volco dames 1.