Tekst en foto's: Ronald Bakker

OMMEN - DeVrienden/Volco DS 1 heeft niet kunnen stunten tegen koploper Betech Olhaco DS 1. In de Carrousel gunde de ploeg uit Hoogeveen Volco geen set en kon het met 5 punten in de tas naar huis. 

Het was niet een heel onterecht. Volco verloor het vooral vanaf de servicelijn. De ploeg nam daar veel risico om het aanvallende geweld van Olhaco zoveel mogelijk te elimineren. Maar veel risico betekende in dit geval ook veel fouten. Olhaco daarentegen leverde wel constant druk met de opslag. Hierdoor werd het aanvalsspel van de ploeg van Erik Volkers te voorspelbaar. De verdedigingslinie van de Drentse dames stond ook nog eens als een huis.Wissels aan de kant van Volco brachten niet het gewenste resultaat. Geplaagd door een aantal ernstige blessures zijn het vooral speelster s van Dames 2 die in het veld komen als het bij Volco even niet loopt. En van die meiden mag je niet verwachten dat zij het team even op sleeptouw nemen. Het invallen is dan meer poging het ritme te breken bij de tegenstander. Dat lukte in de tweede en derde set goed, maar helaas net niet genoeg voor setwinst. 

Na bijna anderhalf uur vermakelijk volleybal, want dat was het wel, stonden de setstanden 13-25, 23-25, 22-25 en 16-25 op het formulier.