Mirjam Bikker (CU) komt naar het Vechtdal

VECHTDAL - Op vrijdag 4 februari komt Tweede kamerlid Mirjam Bikker naar het Vechtdal. Samen met de lokale lijsttrekkers, Alwin te Rietstap, Marleen Hemstede en Rietje Lassche zal zij aandacht schenken aan de gevolgen van corona en eenzaamheid.

Mirjam Bikker begint haar bezoek in Hardenberg. Daar gaat zij in gesprek in theater de Voorveghter met mensen uit de horeca en cultuursector. In Ommen zal zij graag en vragen beantwoorden over corona en de afwegingen van de ChristenUnie rond het 2G beleid. Mirjam Bikker pleit in de Tweede Kamer voor een sterk preventief testbeleid en heeft grote bezwaren tegen het verplichtte 2G. Zij vindt dat geen heilzame weg, omdat 2G mensen met bezwaren tegen vaccinatie uitsluit. De ChristenUnie draagt daar principiële argumenten voor aan. Met het oog op haar bezoek hebben de afdelingen Hardenberg, Ommen en Dalfsen van de ChristenUnie die argumenten op hun website gezet.

Mensen die vragen hebben over corona en het standpunt van de ChristenUnie kunnen dat mailen of appen naar 0655714372. Omdat geen grote oploop mogelijk is, organiseren de Vechtdal-afdelingen, gericht een inloop van gasten die een vraag willen stellen. Ook wil zij in gesprek gaan over het thema eenzaamheid. U kunt zich daar ook voor aanmelden. Andere vragen worden door de drie lijsttrekkers ingebracht.

Na Ommen gaat Mirjam Bikker door naar Dalfsen, waar zij een bezoek hoopt af te leggen bij een organisatie voor mensen met een beperking. Daar zal zij vooral ook stilstaan bij de gevolgen die corona heeft in het persoonlijk leven van mensen.