Loris Veneman heeft volop plannen voor 2022 en 2023

DALFSEN - De FIM heeft onlangs bekend gemaakt dat alle leeftijden in de wegrace gaan veranderen, dit betekent dat de minimum leeftijd in alle klassen hoger gaat worden. Een goede keuze die de tendens van de laatste jaren doorbreekt. Voor Loris Veneman heeft het geen consequenties, sterker nog er is iets meer tijd/ ruimte ontstaan in de ontwikkeling curve.

Eerder kon je met 16 jaar in de WK moto3 uitkomen, nu zal deze leeftijd verhoogd worden naar 18 jaar vanaf 2023. Ook de Red Bull Rookies cup gaat een verhoging doormaken waarbij de minimum leeftijd van 13 naar 15 jaar zal verschuiven.

Aan materiaal zijde zal er ook het een en ander veranderen, zo worden airbag pakken verplicht en zal er meer toezicht gehouden worden op de gebruikte helmen. In de zoektocht naar een veilige sportomgeving zal ook het maximaal aantal rijders op het circuit vermindert worden.

Volgend seizoen gaat Veneman van het Kahuna racingteam opnieuw uitkomen in de Northern Talent Cup, na het podium op de Red Bull ring dit jaar is de doelstelling om in 2022 bij de top 3 te eindigen alleen nog maar sterker geworden. De 2022 kalender is op dit moment nog niet bekend, wel is er al een nieuwe  KTM RC4R besteld en zal aankomende week gestart worden met de eerste trainingen voor volgend seizoen. Op het zuid spaanse circuito de Cartagena zal Veneman drie  dagen trainen, dit zijn de laatste rij dagen voor de winterstop. Eind januari zullen de trainingen weer opgepakt worden.

Bron: Eveno racing