Winnaar Jan Tijhuis in rondje Par

 

DEN HAM - Misschien wel aan zijn stand verplicht als oud international, toch doet hij het elke week maar weer. Waar andere spelers moeite hadden met de baan scoorde Jan Tijhuis gewoon een rondje par. Dat de baan dit keer niet gemakkelijk was blijkt ook wel uit de score van Jan. Een dubbel bogey , bogey , een (maar) drie birdies geeft rondje 54, door de indexering van de baan scoorde Jan ook nog 38 stableford en bracht zijn HCP nu naar -1.4.

Henri Duerink en Jan Hekman beide uit Ommen waren de volgende met een rondje 59 voor Henri en een rondje 60 voor Jan. Henri scoorde deze ronde geen enkele birdie, maar wel vier bogeys. Jan scoorde 1 birdie, drie bogey, maar ook twee dubbel bogey.

Bert Wolbers scoorde een rondje van 61 slagen, 1 birdie, zes bogey en dubbel bogey. Maar wel 40 stableford punten, zodat zin HCP van 8.1 naar 7.3 gaat.

Dat de baan deze week moeilijk was bleek wel uit de gescoorde stableford punten, alleen Jan Tijhuis en Bert Wolbers wisten hun HCP te verlagen. Vijf spelers speelden in de zo genaamde buffer, Rik Ebben, Jan Hekman (O) Theo Otten , Gerrit Tempert en Henri Duerink. De rest moesten allemaal toezien na de wedstrijd dat zijn of haar HCP weer naar boven was gegaan.

Er zijn nu 23 wedstrijden gepeeld van de geplande 28 dit seizoen. Aan het eind van de competitie tellen de beste 20 uitslagen van de spelers mee voor de eindrankschikking voor zowel het strokeplay als stableford klassement. Enige afsplitsing word zichtbaar, maar de echte duidelijkheid moet nog komen.