Henk Meppelink heeft zijn 200 km missie volbracht

Henk Meppelink heeft zijn 200 km missie volbracht

VECHTDAL - Wat een ontlading, een emotioneel kippenvelmoment was het afgelopen zaterdag. Toen Henk Meppelink, samen met zijn begeleiders Bernd en Bé, tijdens het afspelen van het favoriete nummer van hem en zijn vrouw, ‘Following the River' van the Rolling Stones, het eindpunt van zijn 200 km ultraloop bereikten bij de monding van de Vecht in Hasselt (Zwolle). Deze missie heeft hij, samen met iedereen die heeft meegeleefd en meebeleefd, tot een succes gemaakt, dat nog lang herinnerd zal worden.

Hier was een heuse finish geplaatst, waar hij warm werd onthaald door geliefden en bekenden. Met de prachtige woorden van Meppelink: 'Tijd is slechts tijd. Wanneer het er is, is het alweer foetsie. Tijd is vluchtig, doe er wat mee! En dat hebben we samen gedaan. Herinneringen maken in de tijd, daar kun je verder mee. We hebben samen mooie herinneringen gemaakt. De tijd is voorbij, de herinnering blijft .... voor altijd!’, werden deze bijzondere, emotionele dagen met een gevoel van saamhorigheid afgesloten.

Een lang gekoesterde wens en ultieme uitdaging om deze hardlooptocht te maken langs de Vecht is in vervulling gegaan. Deze ultieme tocht wilde hij niet zonder reden lopen. Met zijn hieraan gekoppelde doneeractie steunt hij het Vechtgenotenhuis, centrum voor leven met en na kanker in Ommen.

Al vroeg in dit jaar is door coördinatoren Irma en Tiny en vrijwilligers van het Vechtgenotenhuis een organisatiecomité opgericht. Met het uiteindelijke doel om Henk te ondersteunen en samen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Vechtgenotenhuis. Dat een belangrijke schakel in het oncologisch zorgpad is, waar mensen die geraakt zijn door kanker, zelf (ex-)patiënt of naaste van terecht kunnen. Hier vind je tijdens en na je ziekte een luisterend oor, voorlichting, activiteiten en contact met lotgenoten. Een verwijzing of afspraak maken is niet nodig, laagdrempelig en altijd dichtbij. Het Vechtgenotenhuis is er voor jonger én ouder.

Uiteindelijk is het wel Meppelink die deze uitdagende ultraloop waar moest maken. Maanden van trainen zijn hieraan voorafgegaan. Goed voorbereid is hij, samen met zijn twee steunpilaren Bernd en Bé, vol enthousiasme en met veel kilometers in de benen op vrijdag 21 juni om 15.00 uur gestart bij de oorsprong van de Vecht, Darfeld (Duitsland). Tijdens de loop werd hij op verschillende doorkomstpunten aangemoedigd, zo ook bij het Vechtgenotenhuis, die zelf zaterdagmorgen een wandelexcursie hebben georganiseerd, waar 35 enthousiaste lopers aan mee hebben gedaan. Met z'n allen stonden we klaar om Henk en zijn begeleiders met luid applaus binnen te halen. Hier werd een kort rustmoment gepakt en werd de tijd genomen om even bij te praten.

Uitgezwaaid door de aanwezigen, begon Henk aan zijn laatste kilometers, met uiteindelijk de finish in Hasselt waar hij op zaterdag 22 juni rond 18.00 uur aan kwam. Moe en emotioneel, maar met een voldaan gevoel heeft hij zijn missie volbracht!

De opbrengst van deze actie wordt op donderdagavond 4 juli bekendgemaakt, het slotevenement waarbij Henk over zijn 'Following the River’ Experience gaat vertellen, ondersteund met film- en beeldmateriaal.

  • Bron: Persbericht Vechtgenotenhuis