Van Kampen naar Moskou

Van Kampen naar Moskou

VECHTDAL. Vanaf vrijdag 6 oktober zendt RTV Vechtdal weer nieuwe afleveringen uit van de historische reisserie Van Kampen naar Moskou. In vier afleveringen reist de kijker mee van Ommen naar Hardenberg, waarbij presentatrice Heleen Westerman op zoek gaat naar sporen van handel en internationale connecties. Behalve dat zij u meeneemt op haar verkenningstocht door de lokale omgeving, komen in elke aflevering ook bewoners aan het woord die een bijzonder stukje geschiedenis vertellen. 

De toekomst van het verleden

In de eerste aflevering komen jongeren aan het woord, die wonen en studeren op kasteel Eerde. Ingrid van der Velde van Erve Volkerink vertelt over de renovatie van hun rijks monumentale boerderij in Beerze, waarbij een deel van de woning in oude stijl is teruggebracht. En Gerry Reinders vertelt over een stukje geschiedenis dat bijna verloren is gegaan, namelijk dat van de Marke Bergentheim. Deze eerste aflevering ‘de toekomst van het verleden’ wordt vanaf 6 oktober uitgezonden via RTV Vechtdal en op zaterdag 7 oktober om 14.30 kan de aflevering in de boerderij van Erve Volkerink worden bekeken. Na het bekijken van de aflevering kunnen bezoekers een kijkje nemen in het gerenoveerde gedeelte van deze bijzondere boerderij in Beerze. Vooraf reserveren is gewenst in verband met de beperkte ruimte. Dit kan door een e-mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Voormalig veengebied

Een week later volgt de tweede aflevering die zich richt op het voormalige veengebied tussen Oud-Bergentheim en Bergentheim. In de derde week van oktober wordt het verhaal van Hardenberg vertelt, en hoe zij zich ontwikkelde van overnachtingsstad voor reizigers tot een economische hub. Beide afleveringen zullen ook via Vechtdal TV worden uitgezonden en op een bijzondere locatie worden vertoond. De serie sluit af met een bonusaflevering met als titel ‘de kleding van onze grootouders’.

 

  • Bron: Heleen Westerman