Corona najaars prik is weer te halen

Corona najaars prik is weer te halen

VECHTDAL/IJSSELLAND - Vanaf 2 oktober kunnen mensen, die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona, een coronaprik halen in de regio IJsselland en Vechtdal. Met de coronaprik wordt hun bescherming tegen ziekenhuisopname weer op peil gebracht en de kans op overlijden door corona verkleind. Dat is belangrijk omdat het coronavirus er nog steeds is en kan opleven. Ook zorgmedewerkers met direct patiënt- en/of cliëntcontact en zwangere vrouwen kunnen de coronaprik halen.

Uitnodigingsbrief of zelf een afspraak maken

  • Ben je 60 jaar of ouder? Dan ontvang je vanaf 19 september een uitnodigingsbrief van het RIVM voor het halen van de coronaprik.
  • Ben je in de leeftijd van 18 jaar tot en met 59 jaar en krijg je jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik? Werk je in de zorg? Of ben je zwanger? Dan ontvang je geen uitnodigingsbrief. Je kunt zelf een afspraak maken bij de GGD. Dit is mogelijk vanaf half oktober en kan 24 uur per dag met DigiD via planjeprik.nl of tijdens kantooruren via 0800-7070.

De coronaprik wordt tot eind december 2023 gezet door de GGD. Voor zwangeren is in 2024 de coronaprik het hele jaar door beschikbaar. Kijk voor meer informatie over corona op mijnvraagovercorona.nl.


Waar:
Zwolle - Meeuwenlaan (dit is de grote priklokatie)
Dalfsen - Kulturhus Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108.
Hardenberg - LOC, Parkweg 1a7
Ommen - J. van Nahuysstraat 66.

  • Bron: Bart Nijstad