Maak Overijssel mooier, groener en beter

Maak Overijssel mooier, groener en beter

OVERIJSSEL - De provincie Overijssel wil graag van bewoners weten, hoe ze denken over de toekomst. Ze hopen dat je ook je vrienden, collega’s en familie enthousiast kunt maken om deel te nemen. Want hoe meer stemmen en ideeën ze verzamelen, des te beter ze  samen de toekomst van Overijssel kunnen vormgeven. Jouw bijdrage gebruiken ze om in het jubileumjaar  (50 jaar) ideeën te realiseren én om in de toekomst gericht te werken aan een betere leefomgeving. Laat hun weten wat jij belangrijk vindt voor Overijssel Overmorgen en draag actief bij aan een groener Overijssel. Samen bouwen aan een groenere en duurzame toekomst voor Overijssel.

Duurzame energie

Het verbranden van fossiele brandstoffen draagt bij aan klimaatverandering. Dus op zoek naar hernieuwbare bronnen zoals  energie van de zon en de wind.

Isoleren en aardgasvrij

De energie die niet verbruikt hoef je ook niet op te wekken. Het is belangrijk om de gebouwen te verduurzamen. Hiermee wordt er gekozen voor een schone en duurzame toekomst.

Natuur in de buurt

Natuur beleven dichtbij huis. Ook dat is mogelijk, haal de stoeptegels eruit en zet er groen in. Beter voor de leefbaarheid en gezondheid en het ziet er ook een stuk vrolijker uit.

Grondstoffen hergebruiken en recyclen

Een economie waar gebruikte spullen niet worden afgedankt maar worden hergebruikt of er worden nieuwe producten van gemaakt.

Voedsel van dichtbij

Waar komt het eten vandaan. Het is belangrijk dat de afstand tussen de boer en consument zo kort mogelijk wordt gehouden. Zo krijg je eerlijke prijzen, vers en gezond voedsel en heb je minder verpakkingen nodig en zorg je voor minder transport. Dat zijn enkele punten die mensen belangrijk vinden. Maar denk ook aan omgaan met extreem weer, biodiversiteit, leren over natuur en duurzaamheid en lokale duurzame initiatieven. Ga naar www.overijsselovermorgen.nl

 

  • Bron: Bart Nijstad