De Spil presenteert Top 2000-avond met live-optredens

De Spil presenteert Top 2000-avond met live-optredens

NIEUWLEUSEN – Ze gaan het weer doen! Na twee jaar gedwongen afwezigheid zet Kulturhus De Spil in Nieuwleusen de traditie voort van een avondje Top 2000 tegen het eind van het jaar.

Op donderdagavond 29 december is het weer zo ver. Dan wordt er in De Spil weer een avondvullend programma gepresenteerd rond de landelijke Top 2000, zoals die ook dan weer wordt uitgezonden door NPO Radio 2. Hiervoor hebben Kulturhus De Spil, streekomroep Vechtdal FM en Het Grammofoonmuseum Nieuwleusen opnieuw de handen ineengeslagen.

De opzet is wel iets anders dan de eerste keren. Toen werd de (radio-)presentatie regelmatig afgewisseld met één of twee live-nummers, gespeeld door muzikanten van MEC Muziekschool. Ditmaal zorgen drie rock-coverbands uit de regio, waaronder Never be clever en Six of one voor optredens van steeds ongeveer een half uur, waarin ze steeds een handvol nummers spelen uit de Top 2000 (of nummers die hieraan gelieerd zijn). Uiteraard is het Top 2000-café aangekleed in de sfeer van dit programma.

DJ's en muziekkenners Erik van den Berg, Rick Malipard en Hans Keesmaat, geven tussen de bedrijven door achtergrondinformatie over de bands en muzikanten.

De Top 2000-avond in De Spil duurt van 20:00 tot 00.00 uur. Kaarten à 8,50 euro zijn vanaf heden verkrijgbaar in de voorverkoop. Online via de website www.despilnieuwleusen.nl maar ook in De Spil. Op de avond zelf zijn – voor zover nog voorradig – ook kaarten verkrijgbaar. De entree bedraagt dan 10 euro.