Loes den Hollander

Thrillerschrijfster geeft optreden in de Bibliotheek Salland, Raalte

RAALTE - Op zaterdag 3 december om 14.30 uur komt thrillerschrijfster Loes den Hollander naar de Bibliotheek in Raalte.

Loes den Hollander is de koningin van de Nederlandse thriller. Ze schreef achtentwintig thrillers en is al jaren een bestsellerauteur: ze verkocht meer dan een miljoen boeken. In 2021 ontving ze de MAX Gouden Vleermuis voor haar hele oeuvre.

Loes schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven.

Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid. In november 2019 verscheen haar vijfentwintigste thriller Toen ik dood was. Haar nieuwste thriller, de achtentwintigste, heet De heks in mij.

In haar lezing in de Bibliotheek in Raalte zal Loes den Hollander ook vertellen over haar boek Altijd nooit meer. Het eerste halfjaar na de dood van haar man beschreef ze hoe ze afscheid nam, herinneringen een plek gaf en ruimte maakte voor de rest van haar leven. Een liefdevol, troostrijk boek over omgaan met het verlies van een dierbare.

De lezing van Loes den Hollander is op zaterdag 3 december om 14.30 uur in de Bibliotheek in Raalte. Toegang is gratis, reserveren wordt aanbevolen vanwege het beperkte aantal plaatsen. Reserveren is mogelijk via bibliotheeksalland.nl/loes