Allereerste kampioenschap achteruitlopen wordt georganiseerd in Dalfsen

Allereerste kampioenschap achteruitlopen wordt georganiseerd in Dalfsen

DALFSEN - Niet voor- maar achteruitlopen. Het is niet echt gemakkelijk. Toch organiseert het wieler- en wandelaarsteam Team Dalfsen in samenwerking met Restaurant Het Boskamp nu een heus kampioenschap achteruitlopen. Het is de eerste keer dat het wordt gehouden.

Het kampioenschap wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor onderzoek van de spierziekte ALS. Volgens de organisatie bestaan er geen soortgelijke kampioenschappen. Wel zijn er kampioenschappen achteruit rennen.

Organisator Aart van Dijk was in gesprek met de eigenaar van Het Boskamp. ''Die houdt wel van gekke dingen’’, zegt Van Dijk. Uit dit gesprek ontstond het idee om het kampioenschap te organiseren.

Lastig

‘’We gaan een klein parcours maken bij het restaurant. Volgens mij is het best wel lastig om rustig achteruit te lopen’’, zegt de organisator. Een team bestaat uit twee personen. Zij leggen om beurten het parcour af op tijd. De loper legt het parcours achterwaarts én geblinddoekt af op aanwijzing van zijn of haar teamgenoot. Het gaat dus om vertrouwen. In de tweede ronde wordt er van positie gewisseld en worden beide tijden bij elkaar opgeteld.

Strijd tegen ALS

Team Dalfsen is een wieler- en wandelaarsteam dat zich sinds 2013 elk jaar inzet voor de strijd tegen de ziekte ALS. Deze ziekte willen ze de wereld uit helpen door geld in te zamelen met sponsoractiviteiten als de Nieuwjaarsduik , de Vechtdal Landgoederen Loop en nu het Kampioenschap Achteruitlopen.

Het 1e open Dalfser Kampioenschap Achteruitlopen wordt gehouden op zaterdag 22 oktober 2022.