SV Gramsbergen en VV Kloosterhaar vieren  resp. 75 en 100 jaar bestaan

SV Gramsbergen en VV Kloosterhaar vieren resp. 75 en 100 jaar bestaan

GRAMSBERGEN/KLOOSTERHAAR - Twee jaar geleden bestond de sportvereniging Gramsbergen 75 jaar (opgericht in 1945). Vanwege corona kon er toen geen feest gegeven worden. Dat wordt nu twee jaar op 25 juni gevierd. Er werd al in 1929 gevoetbald in Gramsbergen onder de naam De Zwaluwen. Door WO II ging deze club verloren. Na de bevrijding werd SV Gramsbergen opgericht. Gramsbergen speelt in de tweede klasse J in de afdeling Noord en werd afgelopen seizoen vierde. Gramsbergen heeft 750 leden en is bezig om het complex uit te breiden. Ze organiseren al jaren een internationaal vrouwen toernooi. 

Op 25 juni wordt het jubileum gevierd voor jong en oud. Om 14.30 speelt Gramsbergen tegen de FC Rebellen, dat zjn ex internationals, oud profs en bekende Nederlanders op 't Hoge Holt.

Bij Kloosterhaar viert de oudste club van Hardenberg het eeuwfeest. Honderd jaar geleden werd het al opgericht. TOP, tot ons plezier en VOP voor ons plezier waren de twee clubs die later samen gingen in WIK Willen is kunnen (1931). Later is VV Kloosterhaar geworden. Het speelt in de derde klasse D Oost en wist dit jaar in een spannende laatste wedstrijd met 0-5 te winnen van Hardenberg'85. Daardoor hoefde de club geen nacompetitie te spelen. Van 25 juni tot 2 juli wordt er gefeest in Kloosterhaar, dat 350 leden heeft in het 1500 tellende dorp. Zaterdag wordt er begonnen aan het Roelof Schepers toernooi, een eerbetoon aan de oud-keeper van Kloosterhaar die door een ongeluk is omgekomen. Op 2 juli wordt met een daverend feest afgesloten.