Sproeifeest in Hoonhorst mag eindelijk weer doorgaan: "We vieren gezamenlijk feest"

Sproeifeest in Hoonhorst mag eindelijk weer doorgaan: "We vieren gezamenlijk feest"

HOONHORST - Het Sproeifeest werd voor het eerst in 1994 georganiseerd. Door corona kon het de afgelopen jaren niet doorgaan, tot grote teleurstelling van de vrijwilligers en de dorpsbewoners. Want het Sproeifeest is volgens Marvin van der Vechte jaarlijks weer een belangrijk moment voor de inwoners van het dorp. 

Voor iedereen

De vrijwilliger is al ruim acht jaar betrokken bij het organiseren van het Sproeifeest. Voorheen zat hij de programmacommissie, dit jaar zit hij in de tentcommissie. De commissie houdt zich met name bezig met het terrein, de tenten, de taps, de wc’s en de eetwagens.

‘’Het Sproeifeest is een feest is voor zowel jong als oud. Voor iedereen is er wel wat.’’ Daarin verschilt het feest volgens Van der Vechte van anderen feesten, ‘’niet iedereen houdt bijvoorbeeld van carnaval.’’

Vol programma

Daarin schuilt volgens de vrijwilliger de kracht van het Sproeifeest. ‘’We vieren gezamenlijk feest, het is zo mooi dat het weer mogelijk is. Iedereen kijkt er naar uit.’’ Het programma start op donderdag om 20.00 uur met een cabaretavond, op vrijdag is er livemuziek, een kermis en een pubquiz.

Op zaterdagmorgen begint de Hoonhorster Jaarmarkt, een traditie. De Stuwzangers uit Vilsteren laten hun stemmen horen. Ook is er die dag een uitgebreid kinderprogramma in de tent. De dag wordt afgesloten met de band Vølle Ruw Rap & Veur Weinig en een feestavond met medewerking van DJ’s van Radio 538. En ook op de zondag zijn er talloze activiteiten, waaronder een fietstocht.

‘’Hard op weg’’

Aankomende donderdag starten de festiviteiten. Hoewel er al veel gedaan is achter de schermen moet er nog wel het een en ander gebeuren. ‘’We zijn hard op weg’’, aldus Van der Vechte.