Mariënberg uut de Beker! (Daarlerveen met 3-0 maatje te groot….)

Door: Alfred Dorgelo

Trainer Arjan Visscher zei het al voor de wedstrijd. ‘Normaal gesproken wint Daarlerveen deze wedstrijd, gezien het feit dat DETO 2 wekelijks acteert op de velden van sportpark de Belt.’ Het voetbalvernuft komt al lang niet meer uit het kanaaldorp maar ergens verderop. Kein enkel problem, maar Mariënberg gaf afgelopen zaterdag ook niet echt thuis. Vooral in de eerste helft waren ze niet bij de les, zat totaal geen gedachte achter het vertoonde spel. De bal stuiterde veel op het groene veld van de Daarlerveners, maar nooit zoals je het graag zag. Al na één minuut strafte de thuisploeg het slappe begin van de roodzwarten genadeloos af. Maar Parijs is nog ver, het seizoen is amper begonnen, de poppetjes staan nog niet allemaal op de juiste plekjes en de bekerwedstrijden worden natuurlijk gebruikt als voorbereiding op het echte werk. Namelijk de competitie….

Maar het valt niet te ontkennen. Er is nog wat werk aan de winkel voor Visscher en zijn technische staf. Ach, alles sal reg kommen en zo niet….dan komt het ook wel goed. We maken ons pas druk als de tap niet meer stroomt….. Wij hebben een zeer talentvolle groep met enkele ervaren spelers er om heen. Het komt goed. En eerlijk gezegd was Daarlerveen gewoon een maatje te groot.

Echt geen man overboord, wij doen het met eigen matrozen en soms hebben ze hun dag niet. Halen ze bakzeil of donderen ze langs stuurboord ergens het kanaal in. Ze kunnen allemaal zwemmen….Laat ze maar spartelen. Ze drijven vanzelf boven.

Vlak voor rust verdubbelde Daarlerveen kinderlijk eenvoudig de score naar 2-0. Het tweede bedrijf probeerde Mariënberg het wel maar DETO 2….euh herstel het eerste elftal van Daarlerveen beschikte over iets teveel geslepen spelers die het klappen van de zweep allang en breed onder de knie hebben….

Ergens viel de 3-0 voor de ploeg die ooit in kledij werd gestoken door Jurriën Karsten, gezien het feit dat Intersport Ramon Zomer achterop het roodwitte tenue prijkte zal dat ook niet meer het geval zijn. Alles stroomt, niets blijft. Pantarei en dat notabene in Daarlerveen waar vroeger de boemel stopte onderweg naar Almelo, of als je geluk had onderweg terug was naar het vertrouwde Mariënberg. Wij zijn ontzettend blij met onze eigen jongens, eigen kweek….eigen kroost, dat koesteren wij. Geen volk van buutenaf, neuh…waarom ook? Het seizoen begint nu eindelijk. Zaterdag reizen wij af naar Losser waar AJC’95 onze tegenstander zal zijn in de seizoensouverture….. Zijn wij er klaar voor…..? Ach, van Bommel verloor ook bijna alles in de voorbereiding maar had met Wolfsburg de beste start sinds st. Juttemis. Wat zeggen uitslagen, wat zegt een voorbereiding..?? Je bent zo goed of slecht als je laatste wedstijd. In Losser prikt Lars van der Veen misschien zijn eerste bal meteen in de winkelhaak en schiet Rolf bij wijze van spreken zijn eerste twee balcontacten gelijk tegen de touwen. Praat iedereen op het Westerpark meteen weer anders….iets met Bredero!

Voor enkel weken terug waren Koeman en Memphis koning in Barcelona….Werden ze bewierookt. Na het 3-0 verlies tegen Bayern konden ze er ineens geen pepernoot meer van…Hoe dan!?!? Ik zeg maar, niets is zo veranderlijk als het voetbal. Soms staan wij op de banken, soms krabben wij ons achter de oren…..

We beginnen zaterdag 25 september met 0-0 op het scorebord in Losser, 11 tegen 11. Kan niemand vrij staan, wat ik oe brom! We kunnen winnen, verliezen of gelijkspelen. We zien het wel…… De bal rolt, wij zijn blij om zaterdag weer op het veld te staan in plaats van thuis bij moeder de vrouw. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Goed weekend.