Anja plaatst deelkastjes tegen armoede in Lemelerveld

Het was niet alleen het idee van Anja van Driessen, maar ook van haar onlangs overleden man. Helaas kon hij niet meer aanwezig zijn bij de opening van het deelkastje in zijn oude voortuin bij zorgcentrum Brugstede. Anja en haar man kwamen op het idee om deelkastjes te plaatsen in Lemelerveld, “We zijn zelf ooit failliet gegaan, ik weet hoe het is om in de bijstand te zitten. We wilden iets doen, iets positiefs.”

Het deelkastje is feestelijk versierd voor de opening door wethouder Jan Uitslag. Het is niet het eerste deelkastje, inmiddels zijn er al tien verdeeld in en rond Lemelerveld. Anja merkt dat er veel vraag is naar producten uit de deelkastjes, “Er wordt veel gebruik van gemaakt! In het kastje liggen veel briefjes met bedankjes.”

Juist nu Volgens Anja is het juist nu belangrijk dat de kastjes er zijn. Mensen hebben het volgens haar zwaar gehad en nog steeds. “Meer mensen belanden in de minima, zij halen er spullen uit. Mensen die het beter hebben, leggen er regelmatig iets in.” Schaamte is er volgens Anja soms wel, mensen halen er vaak dingen uit als het donker is.

De maak van het kastje Het maken van het kastje had nogal wat om handen. De verf wilde niet pakken en vrijwilligers, zonder timmerachtergrond hebben het in elkaar gezet. “Harold Pasman, Gerda Bossenkool, Hendri Bonte hebben het kastje gemaakt. Gerda woont hier ook en het is de bedoeling dat zij met anderen het kastje gaat beheren en controleren.”