Van Ommen naar Ibiza, Philip gaat het doen

Van Ommen naar Ibiza, Philip gaat het doen

“Wanneer ik dan eindelijk de sleutel heb van mijn huurauto, al mijn spullen erin heb gezet en ik wegrijd van het vliegveld. Ja, daar kijk ik het meeste naar uit. Dat is dan letterlijk de route naar mijn nieuwe leven”, vertelt Philip met een grote glimlach op zijn gezicht. De 23-jarige Philip Fisser gaat zijn vertrouwde woonplaats Ommen inruilen voor het Spaanse eiland Ibiza. In Ommen kon Philip helaas geen huurwoning vinden.

Toen Philip nog een kleine jongen was, is hij komen wonen in Ommen. Philip had alles wat zijn hartje begeerde in de stad. “De wijken waren veilig en er waren genoeg scholen. Ik kan eigenlijk niks bedenken dat ik miste toen ik klein was.” Inmiddels is hij opgegroeid tot een jongvolwassen man. “Het wordt wel eens tijd om het huis uit te gaan met mijn 23 jaar.” Dat gaat dan ook eindelijk gebeuren, maar hij gaat niet wonen in zijn stadje Ommen.

Philip wilde in eerste instantie graag in zijn stad blijven wonen. Hij zocht urenlang van achter zijn laptop naar appartementen in Ommen, maar dat mocht niet baten. Volgens Funda is er momenteel bovendien maar 1 appartement beschikbaar in Ommen.

“Er is hier echt niks te vinden. Als er dan wel wat voorbijkomt, is het binnen tien minuten weg.”

In mei is Philip voor zijn werk naar Ibiza gegaan om daar eens een kijkje te nemen. De jongen heeft er bijna een maand rondgestruind. Philip krijgt een glimlach zo breed als de woonkamer op zijn gezicht. “Ik vond het eiland zo leuk dat ik dacht: nou hier kan ik ook wel gaan wonen. Het eiland ‘omarmde’ mij, zoals ze daar zeggen. Toen zag ik ook nog dat je daar een appartement voor vijfhonderd euro kan huren waar je in Nederland 1500 voor betaald.”

Philip vertrekt helemaal alleen naar het eiland. “Ik ken er wel een handjevol mensen dus dat scheelt.” In eerste instantie vertrekt Philip voor zeven maanden. “Ik moet ook nog maar zien of het me bevalt en of er genoeg werk is voor mij. Als er niet genoeg werk is, moet ik namelijk weer terug naar Nederland.” Philip heeft een eigen bedrijf in het bouwen van websites. “Toen ik een paar jaar geleden begon dacht ik: heb je er weer zo’n freelancer bij. Ik heb het idee dat iedere markt in Nederland al verzadigd is. Op Ibiza is dat minder, denk ik.”

“De romantiek an sich ga ik missen aan mijn stad."

Philip gaat stiekem toch nog wat aan Ommen missen. “De romantiek an sich ga ik missen aan mijn stad. Daarmee bedoel ik alles bij elkaar: de mensen en plekken die je kent, relaties uit je netwerk, mijn klanten en toch wel het huis waar ik jaren in heb gewoond.”

Een appartement heeft Philip inmiddels ook gevonden. Althans, als het goed is wel. “Ik heb het contract met de handtekening van de huurbaas nog niet terug. Maar ik denk dat het wel goed komt”, zegt hij vol vertrouwen.