Nick Buitenhuis is scoren niet verleerd

Nick Buitenhuis is scoren niet verleerd

BERGENTHEIM - Na drie turbulente jaren keerde Nick Buitenhuis (27) weer terug op het oude nest. Dankzij hem won Bergentheim zaterdag met 4-0 van het zwakke Daarle. Nick Buitenhuis scoorde na zeven minuten de 1-0 en in blessuretijd met een harde schuiver de 4-0. Tussendoor gaf het twee assists op Remco Tromp en Sander Lamberink. Doordat Mariënberg gelijk speelde ging zodoende de eerste periode titel naar Bergentheim. Nick Buitenhuis was niet tevreden met het spel. ,, Het was niet goed, we hadden ze op moeten rollen. De laatste goal raakte ik wel lekker. De bal kwam mooi voor mijn linker. Dat was lekker om zo af te sluiten."

Zware jaren

Het waren zware jaren voor Nick Buitenhuis, die zijn avontuur bij Den Ham anders ad voorgesteld.,, Na positieve gesprekken sloot ik in het seizoen 20/21 aan bij Den Ham. We hadden mooie individuele doelstellingen gemaakt en ik was vastberaden om het te laten zien. Na ongeveer vier weken trainen, zouden we dan eindelijk de eerste oefenpot spelen. Twee dagen ervoor scheurde ik na een ongelukkig duel mijn voorste kruisband af. Na een lange revalidatie kon ik het seizoen toch nog positief afsluiten. Seizoen 22/23 (3e seizoen) zou dan hét seizoen moeten worden. Ik had me immers het seizoen daarvoor in de basis gespeeld en de daaropvolgende zomer fitter dan ooit getraind. In de voorbereiding en bekerwedstrijden was ik basisspeler maar in de laatste bekerwedstrijd ging het mis. Aan het einde van de eerste helft begon mijn kuit gigantisch te steken. Het werd erger en erger en moest mij noodgedwongen laten wisselen. De blessure heeft weken geduurd en ik weet tot de dag van vandaag niet wat het is geweest. Op het moment dat ik weer blessurevrij was, was iedereen veel fitter dan ik en dat resulteerde in dat een basisplek op dat moment lang op zich liet wachten."

Nachtkaars

,, Het zou de kers op de taart zijn geweest als ik een aandeel zou hebben in de finale van de nacompetitie. Ik was immers al drie jaar wezen knokken dus dit was een prachtig einde geweest. Tot overmaat van ramp heb ik de finale en het bijbehorende feest nooit meegemaakt. Mijn vrouw en ik kregen een dag voor de finale het slecht mogelijke nieuws over ons inmiddels stil geboren dochter en hierdoor heb ik natuurlijk de wedstrijd gelaten voor wat het was. Op dat moment zeker een onbelangrijke bijzaak. En zo ging helaas mijn periode bij Den Ham als een nachtkaars uit. Inmiddels heb ik m’n draai weer gevonden bij ‘mijn’ Bergentheim en geniet ik weer van het spelletje. Na ieder doelpunt voor Bergentheim komen de appjes uit Den Ham binnen, blijft toch leuk!... Mochten wij binnenkort eens vrij zijn en Den Ham moet spelen, dan ben ik mooi op tijd op Sportpark De Rohorst te vinden."

  • Bron: Bart Nijstad