De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Dalfsen

De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Dalfsen

DALFSEN - Betrokken verenigingen, onbetaalbare zorg, een groener Overijssel en meer sociale verbinding: vrijwilligers maken het mogelijk. Daarom ontvangen honderd vrijwilligers, die zich op allerlei manieren inzetten voor mens en omgeving, ook dit jaar de Overijssel vrijwilligersprijs (OVP). Van 14 november tot 7 december trekken Provinciale Statenleden en gedeputeerde Roy de Witte de provincie in om binnen alle sectoren de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Via www.overijssel.nl/vrijwilligers is de komende weken te volgen waar en aan wie de prijzen zijn uitgereikt. De Overijsselse vrijwilligersprijs is een samenwerking tussen provincie Overijssel, Stimuland, VOSVI en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.

Uitreiking dinsdag 29 november

Ook in 2022 is aan een groot aantal vrijwilligersorganisaties gevraagd om vrijwilligers te kiezen die een extra blijk van waardering verdienen. Van trainer tot mantelzorger en van bestuurder tot groene vrijwilliger. In Gemeente Dalfsen zijn op dinsdag 29 november de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Jan Westert, Ivonne Saueressig en Carin de Cloe van Landschap Overijssel.

Henk Snijders

Als we het hebben over een gewaardeerde vrijwilliger die onvoorwaardelijk voor iedereen klaarstaat, dan hebben we het wat ons betreft over Henk Snijder. Henk doet het liefst alles voor iedereen, met veel passie en toewijding, is vaak de kartrekker bij veel activiteiten. Wat hij doet is erg divers, zomaar even een greep uit het vele werk wat hij al jaren voor anderen vrijwillig doet:

Bestuurslid van VSPBND (Vereniging Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw Nieuwleusen / Dalfsen), Vrijwillig molenaar op 2 molens in Overijssel (Molen Massier in Nieuwleusen & De Vilsterense Molen in Vilsteren), Bestuurslid in het kleinkoor Sound of Church Balkbrug, Bouwkundige in College van Kerkrentmeesters van de Ontmoetingskerk Nieuwleusen, waarbij hij onder andere de leiding heeft over het onderhoud en de verduurzaming van het gebouw en ook zelf meehelpt aan de uitvoering, sinds 2021 Bouwcoördinator bij BalkInn in Nieuwleusen, ook hier helpt hij zelf mee aan de uitvoering. Daarnaast voert Henk hand en spandiensten uit voor het bouwbedrijf waar hij jaren zelf aan het roer heeft gestaan en past hij ook nog 2 dagen in de week op zijn kleinkinderen.

Het liefst zou Henk zich nog meer inzetten, dat laat zijn gezondheid helaas niet meer toe. In 2011 kreeg Henk acuut de diagnose nierfalen, met als gevolg dat hij langzaamaan steeds meer moest inleveren van zijn energie om dingen te kunnen doen.

In 2017 heeft hij een nieuwe nier ontvangen (van zijn vrouw!) en gelukkig heeft hem dat een stuk kwaliteit van leven teruggegeven. Toch ervaart hij nog dagelijks de beperkingen van zijn ziekte en medicatie en moet hij zijn enthousiasme en inzet vaak bekopen met mindere dagen waarop hij moe of ziek is.

Wij zien Henk als een man die altijd bezig is en zichzelf daarbij op de laatste plaats zet. Heeft een van ons een klus of verbouwing op de planning staan, draait Henk zijn hand niet om voor een planning, kostenberekening, coördinatie en een groot deel van de uitvoering. Als er iets moet gebeuren, zet hij zijn schouders eronder. Hij is hierin echt een voorbeeld voor ons, hoewel we ook vinden dan hij wel iets meer aan zichzelf mag denken.

henk-snijder.jpgtrudie-kramer.jpgvrijwilligers-kinderwerk-lemelerveld.jpgwim-lengkeek.jpg