Saxenburgh reikt helpende hand tegen eenzaamheid

Saxenburgh reikt helpende hand tegen eenzaamheid

OMMEN/HARDENBERG - In de ‘Week tegen Eenzaamheid’ staat ontmoeting en verbinding centraal. Deze week is van 29 september tot en met 6 oktober en wordt geïnitieerd door het ministerie van VWS. Samen(werken) is één van de kernwaarden van Saxenburgh. Met verschillende initiatieven en activiteiten zoekt Saxenburgh de verbinding met en tussen de inwoners van de regio, juist om eenzaamheid tegen te gaan.

Zo is onlangs in Hardenberg de buurtkwekerij officieel in gebruik genomen en kunnen bewoners en buurtbewoners samen werken en genieten in de tuin. Bij de picknickbank kan er dan een praatje gemaakt worden.

Dagcentrum Saxenburgh De Stekkenkamp in Ommen heeft recent een tuinkas gekregen. Bezoekers van dit fraai gelegen dagcentrum voor mensen met geheugenproblematiek gaan hierin zelf groenten en vruchten kweken en verwerken in maaltijden of gebak

Saxenburgh heeft diverse ouderenzorglocaties in de regio, met daaraan verbonden een wijksteunpunt. Dit is een plek waar behalve bewoners van het woonzorgcentrum, ook wijkbewoners kunnen samenkomen voor een praatje, kopje koffie en verschillende activiteiten. Hierdoor is het woonzorgcentrum niet alleen een plek voor zorg, maar ook een plek van ontmoeting. Het wijksteunpunt is vrij toegankelijk.