Taalpunt Hardenberg zoekt Taalcoaches! Kom je ons helpen?

HARDENBERG - De bibliotheken in de gemeente Hardenberg helpen inwoners, jong en oud, uit de gemeente met taal- en digitale vaardigheden. Dit kunnen we niet zonder de hulp van vrijwilligers. Iets voor jou?

Taalpunt Bij het Taalpunt koppelen wij een cursist aan een taalcoach. De taalcoach leert de cursist beter lezen, spreken, schrijven en rekenen. Zodat de cursist vaardiger wordt op taalgebied, hierdoor meer kansen heeft en meer plezier beleeft met taal.

Word ook Taalcoach! Vind je het leuk om mensen te helpen met het leren van Nederlands? Wil je graag iets voor je medemens betekenen en andere culturen leren kennen? Of ben je student en op zoek naar een maatschappelijke stage? En heb je ongeveer een uur in de week over? Word Taalcoach! Je kunt één persoon coachen of assisteren in een groepje onder leiding van een docent van het Alfa College.

Enthousiast geworden? Neem contact op met het Taalpunt via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 06-17314855. Je krijgt een training op maat, zodat je goed weet hoe je een cursist moet begeleiden.

Brkti en Geja Op de foto zie je Brkti uit Eritrea en taalcoach Geja .Geja helpt Brkti met de theorie voor het inburgeringsexamen, elke week zo'n anderhalf uur. Geja is 7 jaar taalcoach en het geeft haar veel voldoening om mensen te helpen met de Nederlandse taal. Samen steeds een stapje verder komen. Brkti's droom is om later in een winkel te werken.