Kinderactiviteit ‘Uilenballen pluizen’ De Wheem

BALKBRUG - Wat zit er allemaal in een uilenbal? Pluis dat lekker uit tijdens de kindermiddag ‘Uilenballen pluizen’ van Landschap Overijssel op woensdagmiddag 29 september. Locatie is bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug. 

Uilenballen pluizen vies? Nee, hoor! Uilenballen zijn juist hartstikke interessant. De uil is namelijk een roofvogel en eet graag muizen. En dat zie je terug in zijn uitwerpselen, de braakballen. Die zitten vol botjes, haartjes en muizenschedeltjes. Leuk om dit eens goed van dichtbij te bekijken met een vergrootglas en pincet. Zo leren kinderen alles over uilen en hun bijzondere eetgewoonten. De activiteit duurt ongeveer een uur. Tip: trek warme en oude kleren aan die vies mogen worden! Het is een gezellige kindermiddag vol knutselen, spelletjes en natuurweetjes. Jij komt toch ook?

Kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn van harte welkom. De kosten voor deze kindermiddag bedragen € 2,50 per kind. Dat is inclusief een bekertje ranja of chocolademelk en iets lekkers. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.landschapoverijssel.nl