RTV Vechtdal TV

 

Onze programmering volgt het nieuws en de hoogtepunten en evenementen in de lokale politiek en het bedrijfsleven. De programma’s zijn 24 uur per dag te volgen via ons YouTube kanaal en het regionale TV kabelnet.
Klik hier voor meer informatie of klik op de knop Vechtdal TV live om ons TV-kanaal te bekijken.

Vechtdal TV

Wij zijn een team van ruim 20 vrijwilligers; we maken lokale TV en onderhouden via de website onze Instagram, Facebook en Twitter accounts. We zijn met 10 interviewers, zes cameramensen en twee technici. De hoofdredacteur geeft leiding aan de redactie, bijgestaan door een redactielid en vier leden uit de teams van interviewers, cameramensen en technici.


De vrijwilligers van VechtdalLeeft

Historie en plannen

RTV Vechtdal TV begon met uitzenden in 2009 onder de naam OmmenLeeft, aanvankelijk via de kabel als lokaal station voor Ommen, daarna uitgebreid tot het tegenwoordige gebied van Dalfsen, Ommen en Nieuwleusen.
De studio in Ommen wordt verhuisd naar de FM locatie in Nieuwleusen, waardoor cross mediale activiteiten beter mogelijk worden. Eind 2018 sprak elk van ons zich in een gesprek met het bestuur uit over onze visie en verwachtingen bij het maken van regionale TV. De wens van professionalisering leefde algemeen, naast ‘het ín vrijheid verplichtingen aangaan’ en het idee om ‘als vrijwilliger tot je recht te komen’.

Raadpleeg ‘Beleidsplan’ voor onze ideeën en plannen voor de komende jaren.