Op tuinsafari in het Vechtdal (met beeld en geluid)

VECHTDAL – Ideeën opdoen of gewoon net even iets anders ondernemen dan anders? Onder de vlag van ‘Bezoek mijn tuin’ houden 9 bijzondere tuinen in het Vechtdal zaterdag 7 en zondag 8 augustus open huis. De moeite waard, ook als u geen groene vingers heeft.

Om u een beetje op te warmen maakten Gerard Heerdink en Gezinus Stegeman van  Vechtdal TV de afgelopen dagen beelden bij de deelnemende tuinen die stuk voor stuk een uniek karakter hebben. Zaterdag en zondag kunt u tussen 10.00 en 17.00 uur terecht bij Buitenplaats De Broekhuizen in Dalfsen, De Meente in Zwolle, De Ossenkolk in Arriën, de tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart, Jetske’s Tuin in De Krim, de vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen, De oude Linde in Radewijk, Colijnsplaats in Den Velde en tot slot Lubbers Goarn in het Duitse Laar.

Buitenplaats De Broekhuizen in Dalfsen is volgens het bordje een tuinreservaat en daar is geen woord aan gelogen. Er broeden en verblijven verschillende soorten vogels, vlinders en zoogdieren. Er is een vijver en er zijn veel hoekjes, paadjes en zitjes. In het achterliggende land graast het vee. Tuin en achterland lopen in elkaar over en nodigen uit tot wandelen. Vanaf het uitzichtpunt is goed te zien hoe de Vecht door het landschap meandert. De Broekhuizen wordt gerund door Jetty van Munster en maakt deel uit van Stichting Wortel die erop gericht is familiebanden te versterken. De Dalfser tuin is bij uitstek geschikt om ontmoetingen te faciliteren en gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Jetty neemt daarbij de praktische begeleiding voor haar rekening.

Bij de Vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen en Tuinen Mien Ruys in Dedemsvaart krijgt men dit weekend 2 euro korting per persoon op de entreeprijs. De toegang tot de andere tuinen bedraagt 2 euro per persoon.