Wethouder neemt lijsttrekkerrol over van boegbeeld Gemeentebelangen (met beeld en geluid)

0171226 wethouder andre schuurman 1199x1536

(foto: Gemeente Dalfsen)

 

DALFSEN - Wethouder André Schuurman volgt Jos Ramaker op als lijsttrekker van Gemeentebelangen, met 9 zetels de grootste partij binnen de Dalfser gemeenteraad. Ramaker trok zich terug vanwege een lopend arbeidsconflict met zijn inmiddels ex-werkgever, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De in Nieuwleusen geboren en getogen André Schuurman is nu ruim vier jaar wethouder. Op 1 december 2017 trad hij in de voetsporen van Klaas Agricola die burgemeester werd van het Friese Dantumadeel. Of de perikelen rond voormalig lijsttrekker Ramaker gevolgen zullen hebben voor de verkiezingsuitslag is niet te voorspellen. Bij de vorige verkiezingen in 2018 brachten 5.297 mensen hun stem uit op de lokale partij. Hoewel Jos Ramaker lijsttrekker af is, kan het rondje bij zijn naam op het stembiljet wel worden aangevinkt. Of hij nu wel of terugkeert in de raad, maakt voor de uitgebrachte stemmen niet uit. In beide gevallen komen die toe aan de partij.

Financieel wethouder Ruud van Leeuwen ziet af van een derde termijn en gaat met pensioen. Wat de positie van André Schuurman wordt is in dit licht gezien ongewis. Hij heeft een achtergrond in de financiële dienstverlening en kan zijn portefeuille wisselen met die van partijgenoot Van Leeuwen, maar hij zou in theorie ook fractievoorzitter kunnen worden. Veel wordt duidelijk na woensdag 16 maart als de kiezer heeft gesproken.