Optreden winnaars internationale country awards tijdens open huis tv-studio  RTV Vechtdal

Optreden winnaars internationale country awards tijdens open huis tv-studio RTV Vechtdal

Annet en Albert Rumengan, samen Two Lucky Minds (foto: Robert Westera)

 

OMMEN - Naast veel (bij)praten tijdens het open huis van de nieuwe tv-studio van RTV Vechtdal in De Carrousel in Ommen waren er zaterdag ook optredens. In de theaterzaal van het multifunctionele centrum speelden het ensemble Cloe Elsenaar (viool) en Yorrick Simmens (piano), alsmede Muziekvereniging Cresendo Ommen en het Dalfser countryduo Two Lucky Minds voor een klein select gezelschap omdat het gros van de boeren, buitenlui, plattelanders en burgers zich op de eerste verdieping vergaapte aan de studio van de lokale omroep. De frisse huisstijl aan de buitenzijde van de ruimte, uit de koker van Alvasi Reclame uit Nieuwleusen, nodigt uit tot binnenkomen en dat is precies de bedoeling, want verbinding is wat de omroep zoekt.

Enkele dagen voor hun optreden in Ommen hadden de Dalfsenaren Annet en Albert Rumengan van Two Lucky Minds liefst drie prijzen in de wacht gesleept tijdens de Red Carpet Award Show 2021, een prestigieus internationaal countrymuziek-gala waarvoor dit jaar liefst 1800 musici waren genomineerd. Als duo ontvingen ze de Award Best Traditional Cover / Amazing Duo terwijl Albert als klap op de vuurpijl ook nog eens de Award Best Musician won en de Award Best Country Rock Original / Amazing Band voor zijn band Music Road Pilots. Met de internationale bekendheid zit het wel goed, maar de plek waar ze vandaan komen houdt altijd een warm plekje in hun hart. Samen met Richard Hesselink en Gerard Bierman spelen Annet en Albert zaterdag 20 en zondag 21 november in theater De Stoomfabriek in Dalfsen hun theatershow Country Music From The Heart. Kijk voor kaarten op www.theaterdestoomfabriek.nl.

Vechtdal FM legde het welkomstoptreden van Cresendo vast en sprak met Annet en Albert Rumengan over prijzen, countrymuziek en hun theatershow. Luister het gesprek (in een bewerking van Gert Stegeman) hieronder terug.

 

 

Het open huis kende een hoog ons kent ons gehalte.