GGD IJsselland schaalt af: corona-priklocatie De Trefkoele+ gaat dicht

DALFSEN – De GGD IJsselland gaat snoeien in het aantal corona-priklocaties in de regio. De locatie in De Trefkoele+ in Dalfsen sluit maandag 9 augustus de deuren. Dat geldt ook voor die in Kampen. Zondag is de laatste dag dat men op die plekken met of zonder afspraak een vaccinatie kan halen. De locaties in Zwolle, Hardenberg en Deventer blijven voorlopig wel open.   

Tot u toe zijn er in de regio IJsselland ruim een half miljoen vaccinaties uitgedeeld. Wekelijks krijgen tussen de 35.000 en 40.000 mensen een prik. Inmiddels is het gros van de inwoners volledig gevaccineerd en dus heeft de GGD IJsselland steeds minder priklijnen nodig. Afschalen is dan een logische vervolgstap, al kan de GGD op elk gewenst moment bijsturen als de situatie daar om vraagt. Indien nodig bekijkt men samen met gemeenten waar er op kleine schaal, laagdrempelig en in de buurt gevaccineerd kan worden. 

De vestigingen in Zwolle, Hardenberg en Deventer zijn vanaf maandag 9 augustus dagelijks acht uur per dag geopend in plaats van twaalf uur.