Raad Ommen volgt koers Dalfsen inzake laagvliegroutes Lelystad Airport 

lelystad belevingsvlucht

(foto: De Ommenaar)

 

 

OMMEN – In navolging van de voltallige Dalfser gemeenteraad vraagt ook die van Ommen het college van B en W alles op alles te zetten om de gevolgen van de uitbreiding van Lelystad Airport te beperken. Meer specifiek: de laagvliegroutes. Het Ommer initiatief komt net als in buurgemeente Dalfsen uit de koker van D66. Over dit veelbesproken onderwerp dient fractievoorzitter Henri Mors donderdag 3 februari namens de zeven fracties een motie in. 

Voormalig luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen had beloofd het luchtruim zodanig aan te passen zodat Overijssel en Gelderland verstoken zouden blijven van laag vliegende vakantievluchten naar Lelystad. Barbara Visser, plaatsvervangend minister in het demissionaire kabinet, liet ruim een maand geleden weten dat dat het niet was gelukt om de laagvliegroute van Lemelerveld via Zwolle richting de polderhoofdstad op te lossen en daarmee was wat haar betreft de kous af. Dat was en is tegen het zere been van zowel de provincie Overijssel als de gemeente Zwolle, Dalfsen en nu dus ook Ommen. Zowel de lokale als de provinciale politiek doen daarmee een beroep op het gezonde verstand van de landelijke politiek. Ook daar leven twijfels over het bestaansrecht van Lelystad Airport.

Hoe de hazen zullen gaan lopen is niet te voorspellen. Duidelijk is wel dat de Overijsselse politiek zich niet de kaas van het brood zal laten eten.