Wethouder Van Leeuwen stopt na gemeenteraadsverkiezingen 2022

ruud van leeuwenRuud van Leeuwen (foto: gemeente Dalfsen)

 

DALFSEN - Ruud van Leeuwen (67) keert volgend jaar na de gemeenteraadsverkiezingen niet terug als wethouder. Dat heeft de sinds 1992 in Dalfsen woonachtige Utrechter van geboorte laten weten aan zijn partij Gemeentebelangen. Collega-wethouder en partijgenoot Andre Schuurman heeft aangegeven graag voor een tweede termijn te gaan.

Als wethouder heeft Van Leeuwen nooit een blad voor de mond genomen en geeft menigeen ook stof tot nadenken. Zoals in oktober van dit jaar toen hij op Twitter ongevaccineerden opriep zich bij een eventuele behandeling niet in het ziekenhuis te laten opnemen, maar de consequenties te accepteren. Hij kreeg een stroom aan boze reacties over zich heen, die hem overigens niet deerde. Hij wilde slechts aanzetten tot nadenken, iets wat hij ook al deed toen hij in het onderwijs werkzaam was. 

Gemeentebelangen is met 9 zetels de grootste partij in de Dalfser raad en gaat de campagnetijd in met 31 kandidaten. Hekkensluiter op de lijst is voormalig profvoetballer René Eijkelkamp die tegenwoordig in het dorp Dalfsen woonachtig is. Lijstrekker en fractievoorzitter Jos Ramaker, 62 inmiddels, knoopt er nog vier jaar aan vast, maar benadrukt dat de komende raadsperiode zijn laatste zal zijn. De Dalfsenaar heeft er dan een kwart eeuw lokale politiek op zitten. 

Of Gemeentebelangen het kunstje van 2018 weer zal herhalen, de partij kreeg bovenop de 8 zetels de derde restzetel toebedeeld, en opnieuw met twee wethouders plaats kan nemen in het college, ligt in de toekomst. Na 16 maart 2022 weten we meer.