Musical Muziektheater VAKK na talloze online oefensessies eindelijk in première (met beeld en geluid)

 

Drie spelers van de Oliver-cast (foto: Max van Olst)

 

VECHTDAL (DEDEMSVAART) - De musical Oliver! van muziektheater VAKK uit Dedemsvaart had eigenlijk vorig jaar al op de planken van theater De Voorveghter in Hardenberg moeten staan, maar door de pandemie liet de première op zich wachten. Door alle coronabeperkingen kon de cast ook weinig repeteren. "We moesten creatief zijn: we hebben zowel buiten als online veel geoefend", vertelt regisseur Charlotte Ebbers aan Max van Olst van RTV Oost. Vrijdag beleefde de VAKK-productie haar première in het Hardenbergse theater.

Eén voor één druppelden de acteurs en actrices donderdag de kleedkamer van theater De Voorveghter binnen voor de generale repetitie, de dag daarop. “Eigenlijk moet alles, van techniek tot cast, helemaal klaar zijn vandaag. Een mooi moment waar we met z’n allen naar toe hebben gewerkt", aldus Ebbers. De kersverse regisseur is nog maar net afgestudeerd en deze musical is dan ook haar eerste productie. "Het is ontzettend leuk om met deze groep mensen hiernaartoe te werken."

Door alle coronaperikelen was het lang onzeker of de voorstelling überhaupt opgevoerd kon worden. "We hebben in het begin telkens met een klein groepje gewerkt omdat er maar kleine aantallen aanwezig mochten zijn. Op een gegeven moment mochten we zelfs helemaal niet meer bij elkaar komen. Toen hebben we online repetities gehouden. Vanaf juli mochten we eindelijk weer met de hele club bij elkaar gekomen. Er zijn heel wat extra oefensessies op vrije zaterdagen ingepland. Dat je dan nu in een vol theater eindelijk mag spelen, is echt heel mooi", besluit Charlotte.

 https://www.youtube.com/watch?v=F-4iqeu_Wjk