Wat Eddie? vertelt het eerlijke verhaal van de boeren (met audio)

photo 2021 10 21 21 05 14 Van links naar rechts: Laura Schrijver, Isa de Heij en Rick Malipaard (eigen foto)

 

LEMELERVELD - Om iedereen die het maar wil horen het eerlijke verhaal van boeren te vertellen, richtte Laura Schrijver uit Lemelerveld samen met collega-boerinnen Esther Loohuis en Stephanie van den Berg het platform Wat Eddie? op. De naam mag dan een ludieke vertaling zijn van Wat eet je?, maar de boodschap van het drietal is er niet minder om.

Via het platform wil het drietal het eerlijke verhaal kunnen vertellen over hoe ons voedsel tot stand komt en hoe goed Nederlandse boeren voor hun dieren zorgen. Laura Schrijver die samen met man John een biologisch kippenbedrijf bestiert in Lemelerveld, loopt al jarenlang aan tegen de vooroordelen die sommige burgers hebben en de wirwar aan regels die de overheid om de haverklap over de agrarische sector uitstort. Tijd om het tij voor eens en altijd te keren.

Op Vechtdal FM spraken Isa de Heij en Rick Malipaard met Laura Schrijver onder meer over de koers die het platform wil gaan varen. Terugluisteren? Klik op de link hieronder.

https://www.mixcloud.com/RickvandeRadio/avondshow-met-rick-en-isa-interview-met-boerin-laura-uit-lemelerveld-12-oktober-2021/