Vechtdal NL

U vindt hier informatie over onze programma’s en om te luisteren klikt u op de knop Vechtdal NL live.

Historie en plannen

Wij zijn een themakanaal voor Nederlandstalige muziek van Vechtdal FM. We zijn een groep mensen met radio maken ‘in het bloed’, altijd bezig met de techniek, de muziek en alles wat erbij komt kijken om radio te kunnen maken. De meesten van ons zijn (niet heel verwonderlijk) radiopiraat geweest. Piraat zijn betekent spanning; hoewel dat aantrekkelijk was, woog dat voor ons uiteindelijk niet op tegen de gemoedsrust om op toegestane wijze bezig kunnen zijn met onze muziek. Daarom sloten we ons -na lang praten- aan bij Vechtdal FM.
Om met een financieel schone lei te kunnen beginnen stelden enkelen van ons een bedrag beschikbaar als lening. LODON staat garant voor de aflossing.


RTV Vechtdal NL omvat ruim 50 vrijwilligers, die uitzenden vanuit thuis met eigen apparatuur. We krijgen ook studioruimte, in hetzelfde complex waarin ook RTV Vechtdal FM en RTV Vechtdal TV gehuisvest zijn. We verwachten zo het onderling contact van radio en TV te versterken en gemakkelijker te kunnen experimenteren met cross mediale producties.

pickup