Bladeren kunnen weer in de bladhekken in Hardenberg

Bladeren kunnen weer in de bladhekken in Hardenberg

Door Bart Nijstad (foto William Teerlinck)

HARDENBERG - Het is herfst en de bladeren vallen weer van de bomen. Voor veel mensen een bron van ergernis. De gemeente Hardenberg heeft daar een oplossing voor in de vorm van 'Bladhekken'. Vanaf 21 oktober staan er weer op diverse plekken 'Bladhekken'. Deze worden op plekken neer gezet waar veel bomen bij tuinen staan, in de bebouwde kom. Op plekken waar u als bewoner er veel last van heeft.
U kunt blad dat van bomen op gemeentegrond afvalt in de bladhekken doen. Dit blad valt of waait vaak ook in en om uw tuin.  Het bladafval zal gebruikt worden voor het verbeteren van de bodem. Ook boeren in de gemeente gebruiken de bladeren daarvoor. Daarom is het belangrijk dat er geen ander (groen) afval in de bladhekken terecht komt..
Ook is het niet de bedoeling dat het blad in plastic zakken in de hekken te plaatsen. De hekken blijven staan 23 december 2022 en zullen regelmatig geleegd worden. Is zo'n bladhek vol, gooi het blad er dan niet naast, want dan waait het zo weer weg en misschien wel in uw tuin.