Grote, kleurrijke tentoonstelling “Kunst vanuit het HArt”

Grote, kleurrijke tentoonstelling “Kunst vanuit het HArt”

NIEUWLEUSEN - Voor de 2e keer organiseert het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen de tentoonstelling “KUNST vanuit het HART”, ‘l HArt Brut 2. Meer dan 45 exposanten tonen hun diverse werken in deze tentoonstelling. De opening op 11 november om 17.00 uur wordt verricht door Erica van Lente.

Deze tentoonstelling is het vervolg op de eerdere ‘L Art Brut tentoonstelling en laat zien wat de ontwikkelingen zijn in de afgelopen jaren in de kunstwerken gemaakt door deelnemers uit de ateliers in de zorg e.d. en van individuele artistieke talenten.

Het Kulturhus inventariseert en presenteert in haar 2e tentoonstelling ‘L HArt Brut artistieke talenten met verstandelijke en/of psychisch beperkingen en niet aangeboren hersenletsel uit Nieuwleusen, de Gemeente Dalfsen, uit de ateliers van ArtCrew uit Hardenberg en als Gastexposanten zullen er tevens werken te zien zijn uit de landelijke collectie van Special Arts Nederland uit Amersfoort. Dit om ook het landelijke kader aan te geven van de artistieke talenten met een beperking in Nederland. De Spil wil met deze tentoonstelling laten zien wat er zoals speelt op kunstzinnig gebied in “Kunst en Zorg”. Waarbij een zo breed mogelijk publiek kennis kan komen nemen van zeer uiteenlopende kunstvormen en ontwikkelingen van de artistieke talenten in de regio.

Catalogus en gedichtenbundel

Van alle exposanten zijn individuele en/of collectieve “portretten” en gedichten gedocumenteerd en vastgelegd in een kleurrijke catalogus en gedichtenbundel. Deze catalogus en gedichtenbundel is bestemd voor alle deelnemende exposanten, hun relaties c.q. familie, vrienden en voor het geïnteresseerde publiek. De catalogus en gedichtenbundel worden gepresenteerd door Erica van Lente, Burgemeester van de Gemeente Dalfsen.

Programma 11-11-2022

17.00 uur: Ontvangst met koffie

17.15 uur: Welkom door Stefan Keijzer Manager van het Kulturhus De Spil

17.20 uur: Inleiding tentoonstelling door Max Timmerman adviseur kunst en cultuur voor De Spil

17.30 uur: Formele opening door Erica van Lente, burgemeester van de gemeente Dalfsen

18.00 uur: Iedereen is uitgenodigd om de tentoonstelling te bezichtigen

Tevens is er de gelegenheid de catalogus en gedichtenbundel in ontvangst te nemen.

De tentoonstelling zal te zien zijn tot eind april 2023 in het Kulturhus de Spil in Nieuwleusen. Koningin Julianalaan 10, 7711 KK Nieuwleusen